Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte

de MotanLaOale in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 7136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • 200 g capsuni
  • 151 g Miez de Lapte Delaco
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • PENTRU ORNAT
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g capsuni
  • Miez de Lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte:

Aluatul se lasa la dezghetat.

Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese).

Eu am taiat o foaie in 6 patrate.

Fiecare patrat se taie pe margine la 1 cm, total la 2 colturi opuse pe diagonala si cu spatiu intre taieturi la celelalte 2 colturi opuse.

Se iau marginile taiate si se pozitioneaza pe coltul ramas intreg opus facand o bucla in coltul netaiat. (vezi foto)

Marginile se lipesc de baza cu galbenus de ou.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou numai marginile si buclele si se inteapa fundul tartelor cu furculita sa nu se umfle.

Fundul tartelor nu se unge cu ou.

Se introduc in cuptorul preancalzit la 200 grade si se tin 15 minute sa creasca, dupa care se mai inteapa o data funful tartelor care a crescut, se reduce focul si se mai tin 15 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Capsunile se spala bine si se aleg cele cu codita pentru decor.

Se curata de codita 200g capsuni, se pun intr-un castron inpreuna cu Miezul de Lapte taiat bucati si se zdrobesc bine cu mixerul vertical.

Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza cu mixerul normal pana se obtine o crema consistenta (3-4 minute).

Se pune la frigider.

Pentru decor am uscat capsunile cu codita.

Am topit la microunde ciocolata intr-un castron.

Am luat fiecare capsuna, am tavalit-o prin ciocolata si le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduc in frigider sa se intareasca ciocolata.

Se umplu cosuletele cu crema de capsuni si se decoreaza cu capsini, Miez de Lapte si capsuni in ciocolata.

Se pastreaza in frigider.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana